Турстическа агенция Оазис-А
Оазис-А - Кения

Кения – страна на контрасти

Кения – страна на контрасти

Съдържание

Пътуването до Кения прилича на сафари в рая. Приказни пейзажи на чаени и кафени плантации в планинските райони, безкрайни романтични плажове под палмите на Индийския океан, уникален животински свят в Саваната и неподправена сърдечност на местните хора. Карибу- Добре дошли!

Кения има древна и динамична история. Палеонтолозите откриват следи от човешко присъствие от преди 16 милиона години. Африкански племена, колонизатори и роби са оставили своя отпечатък в източно африканската страна. Кения получава независимост през 1963 г.

Днес тук обитават повече от 50 различни племена като най-големите и познати са кикую, масаи и луо. А езиците са още повече… Барабаните в местната музика и танц отразяват пулса на Африка и омагьосват любопитния пътешественик-изследовател. По крайбрежието африканската традиция се променя под арабско и индийско влияние и така възниква културата на суахили, която днес се открива както в изкуството, така и в кухнята и ежедневието.

Почивката в Кения е уникална комбинация от приключения, срещи с дивата природа, откриване на непознати култури и разпускане под палмите на слънчевите плажове.

Още статии от нас: Вдъхновения от света

За красотата и екзотиката на Бахамските острови,  човек не е необходимо да губи много думи, славата им е всеизвестна…Плажове, хотели, природа, всичко на многобройните  Бахамските острови  притежава нещо изключително – от перлено розовите плажове на Елеутера до недокосната от човека природа на Ексума.
Пътуването е съществен аспект от човешкия живот, който може да донесе множество ползи за индивида. Независимо дали става дума за изследване на нови култури, посещение на исторически места или просто за почивка от суматохата на ежедневието, пътуването има начин да промени гледната точка и да отвори свят от възможности.
Метеора е невероятно място за посещение поради своите уникални геоложки образувания, богата история и спиращи дъха гледки. Някои от причините, поради които Метеора е популярна дестинация, включват…
Може би сте чували, че плажът и морето са полезни за вашето здраве, но знаете ли, че това е подкрепено от науката? Ето някои от невероятните предимства на плажните ваканции.

Избрани хотели за всяко пътуване

Открийте уюта с нашата селекция от предпочитани хотели. Всяко място е внимателно подбрано, за да предложи несравнимо гостоприемство и неповторими преживявания. Позволете ни да ви отведем там, където всеки детайл говори за качество и удоволствие.

🌞 20% отстъпка за почивка в Гърция от 01.06 - 06.06 и от 06.06 до 11.06. 🏖️ Обади се сега!