Турстическа агенция Оазис-А
Оазис-А - Кения

Кения – страна на контрасти

Кения – страна на контрасти

Съдържание

Пътуването до Кения прилича на сафари в рая. Приказни пейзажи на чаени и кафени плантации в планинските райони, безкрайни романтични плажове под палмите на Индийския океан, уникален животински свят в Саваната и неподправена сърдечност на местните хора. Карибу- Добре дошли!

Кения има древна и динамична история. Палеонтолозите откриват следи от човешко присъствие от преди 16 милиона години. Африкански племена, колонизатори и роби са оставили своя отпечатък в източно африканската страна. Кения получава независимост през 1963 г.

Днес тук обитават повече от 50 различни племена като най-големите и познати са кикую, масаи и луо. А езиците са още повече… Барабаните в местната музика и танц отразяват пулса на Африка и омагьосват любопитния пътешественик-изследовател. По крайбрежието африканската традиция се променя под арабско и индийско влияние и така възниква културата на суахили, която днес се открива както в изкуството, така и в кухнята и ежедневието.

Почивката в Кения е уникална комбинация от приключения, срещи с дивата природа, откриване на непознати култури и разпускане под палмите на слънчевите плажове.

Още статии от нас: Вдъхновения от света

Бахамските острови са райско кътче в Атлантическия океан, известно със своите кристално чисти води, бели пясъчни плажове и луксозни курорти. Разположени в Карибския регион, те предлагат перфектната дестинация за романтични бягства, семейни почивки и водни приключения. Открийте коралови рифове и морски живот чрез шнорхелинг и гмуркане, насладете се на изискани ресторанти и оживен нощен живот. Не пропускайте да посетите Парадайс Айлънд и Ексума Кейс за незабравими преживявания. Бахамските острови обещават лукс, релакс и безкрайни приключения в един истински тропически рай.
Пътуването е изключително обогатяващо и полезно за множество аспекти на живота. То разширява хоризонтите ни, като ни запознава с нови култури, традиции и начин на живот. Пътуването също така стимулира креативността и вдъхновението, като ни изважда от ежедневната рутина и ни представя нови гледни точки. То укрепва личните и социалните умения, като ни учи на адаптивност и комуникация в различни среди.
Метеора е едно от най-забележителните места в Гърция, съчетаващо природна красота и духовна атмосфера. Разположен в централна Гърция, този уникален комплекс от високи скални формации е дом на шест действащи манастира, които сякаш се издигат към небето. Манастирите, построени през 14-ти век, са невероятни примери за византийска архитектура и предлагат спиращи дъха гледки.
Може би сте чували, че плажът и морето са полезни за вашето здраве, но знаете ли, че това е подкрепено от науката? Ето някои от невероятните предимства на плажните ваканции.

Най-добрите хотели за почивка в Гърция, Неа Врасна и Паралия Катерини

☀️ Последни 𝟮 стаи за почивка в Гърция за 𝟭𝟭.𝟬𝟳 - 𝟭𝟲.𝟬𝟳.𝟮𝟬𝟮𝟰 🏖️ Обади се сега!